Vuosi 2014 vie kohti uutta

ilkka-vaananen-tausta-muokattu-1024x768px-3

(kuvaaja: Heikki Helin)

Lahden ammattikorkeakoululla on mielenkiintoinen vuosi edessään. Lahdesta rakennetaan eri toimijoiden yhteistyönä maailmanluokan ympäristöosaamisen, muotoiluosaamisen ja liiketoiminnan keskittymää. Samanaikaisesti Lahden alueesta luodaan sekä kansallisesti että kansainvälisesti merkittävä hyvinvointipalvelujen kehittäjä ja osaamisen viejä. Lahden ammattikorkeakoulun rooli tässä työssä on elintärkeä ja keskeinen yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Lahden ammattikorkeakoulu maakunnan ainoana korkeakouluna toimii Päijät-Hämeen kehityksen ja kansainvälistämisen keskeisenä toimijana ja ottaa päävastuun laadukkaasta koulutuksesta sekä vaikuttavasta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta yhdessä alueen yritysten ja organisaatioiden sekä verkostojen kanssa. Toiminnassamme opiskelijat ovat keskiössä.

LAMKin painoalat ovat muotoilu, ympäristö ja hyvinvointipalvelujen kehittäminen. FUAS-liittouman (LAMK, HAMK, Laurea) LAMKin vetovastuulla oleva strateginen painoala on ympäristö ja energiatehokkuus. TKI-toimintamme rakentuu painoaloillemme ja sitä toteutetaan laajassa yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Koulutus ja TKI-toiminta on integroitu vahvasti keskenään. Viime vuonna lähes 50 000 opintopistettä syntyi TKI-toimintaan liittyneenä.

Viime vuoden merkittävin ja suurin prosessi liittyi toimilupahakemuksen valmisteluun ja siihen liittyvien kokonaisuuksien analysointiin ja kehittämiseen. Valtioneuvosto myönsi meille vakinaisen toimiluvan joulukuussa 2013. Toimilupahakemuksen palautteessa todettiin Lahden ammattikorkeakoululla olevan taloudelliset toimintaedellytykset kunnossa sekä toimitilat että opiskelija- ja tukipalvelujen olevan tarkoituksenmukaisella tavalla järjestettyjä. Toimintojen kokoaminen Niemen kampusalueelle parantaa edellytyksiämme tarjota laadukkaita opiskelu- ja TKI-ympäristöjä.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintamme laajuus kasvoi viime vuonna 6 % edellisestä vuodesta 6,6 miljoonaa euroon. Myös julkaisu- ja taiteellisen toiminnan määrä ylitti tavoitteen, kiitos siitä kuuluu osittain edessäsi olevalle syksyllä aloittaneelle uudelle julkaisullemme: verkkolehti Lahtiselle!

Verkkolehti Lahtisen toimituskunnassa on tapahtunut muutos. Kiitän toimitussihteerinä toiminutta Heidi-Maria Raskia työpanoksesta lehden alkumetreillä ja toivotan projektipäällikkö Tiina Järvisen tervetulleeksi lehden toimituskuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *