Päätoimittajan tervehdys

Ilkka VäänänenUusi Lahden ammattikorkeakoulun julkaisu – verkkolehti Lahtinen – on nyt avattu. Tuoreen tutkimuksen mukaan tiedon vapaan saatavuuden periaate on hyvää vauhtia yleistymässä maailmanlaajuisesti. Kaikista vuosina 2004–2011 julkaistuista tieteellisistä vertaisarvioiduista artikkeleista jo lähes puolet on vapaasti saatavilla verkossa. Selvityksen mukaan kaikista parhaiten tutkimustiedon vapaa saatavuus on omaksuttu perinteisillä tieteenaloilla. Vähiten vapaan saatavuuden periaatetta sovelletaan humanistisilla tutkimusaloilla sekä käytännönläheisessä tutkimuksessa. Verkkolehti Lahtinen täyttää osaltaan tätä vajetta.
Verkkolehti Lahtisen avulla vastaamme osaltamme tiedon vapaan saatavuuden periaatteeseen. Lahtinen tarjoaa Lahden ammattikorkeakoulun julkaisusarjojen rinnalle täydentävän foorumin julkaista monimuotoisesti tulevaisuuden työ-, toiminta- ja oppimisympäristöihin liittyvistä kokeiluista ja teoreettisista hahmotelmista sekä tuoda esille kannanottoja että hanke- ja tutkimusraportteja. Verkkolehti Lahtinen taipuu käyttäjien ja käyttötarpeen mukaan. Lahtiseen voi vaivatta liittää myös linkkejä, kuvia, videopätkiä ja ääntä.
Lehden ensimmäiset artikkelit käsittelevät LAMKin ja pk-yritysten yhteistyötä, puolustusvoimia, sosiaalista mediaa sekä Päijät-Hämeen koulutuskonsernin oppimiskeskus Fellmanniaa työ-, toiminta- ja oppimisympäristöinä. Katariina Mäenpää ja Anu Raappana esittelevät Innobrokerit –projektia. Petri Viitamäki ja Heli Bergström tutkivat työssäoppimisen kehittämistä puolustusvoimissa.  Johanna Kiviluoto pohtii tekstisään vihertävää kestävän kehityksen tieto- ja kirjastopalveluja sekä Marjo Leppä luovuutta ja innovatiivisuutta yritysmaailman mahdollisuutena.
Toivotan kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleiksi julkaisufoorumillemme. Toivottavasti viihdytte Lahtisen parissa.
Ilkka Väänänen
Verkkolehti Lahtisen päätoimittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *